
סדנאות והשתלמויות
בשיטת 'אוריינטציה גופנית'
לעוסקות.ים במקצועות הטיפול ו/או הוראה של גוף, תקשורת בינאישית ותנועה
כיצד נשתמש בצורה מעשית וישומית בידע אנטומי בעבודה עם המטופלים והמטופלות שלנו?
'אוריינטציה גופנית' "מחברת בין הנקודות" ויוצרת תמונה ברורה יותר של התגובות והתנהגויות שלנו במערכות יחסים ומול עצמנו.
היא עוסקת בשינוי התנהגותי ורגשי דרך תהליכי למידה של תנועת השלד והשרירים והמעבר לתקשורת ושפה. התקפי זעם וחרדה, קושי בהצבת גבולות, הימנעויות מקונפליקטים, זוגיות, הורות ועוד.
זוהי מתודה המבוססת על תרגילי כוח וגמישות מתוך טכניקת פילאטיס וטכניקות נוספות, שפירקתי לרמה סופר-בסיסית, ודרכם אני מסייעת ליצור חיבור בין התנועה האנטומית ואלמנטים התנהגותיים המשתקפים מתוכה.
זוהי דרך עבודה שמאפשרת לנו המורות-מטפלות ליצור תהליך שיש בו "עוגנים" פשוטים ונגישים, התחלה אמצע וסוף, בתוך האינסופיות הקסומה של תנועה אנטומית.
על ידי תהליך למידה של תרגילים יזומים בעלי מבנה ייחודי - מתאפשרת אינטגרציה בין החלקים הרציונליים, ההתנהגותיים והפיזיים (האנטומיים).
באופן הזה , נוצר חיווט (חיבור) 'מוח-גוף' יזום, וחוויית העצמי מתארגנת ומתעצמת. השליטה בגוף מקבלת שפה חיובית יותר , ותחושת הוודאות והמשמעות - עולה .
מורה מטפלת ב'אוריינטציה גופנית' עוזרת למטופל ליצור אינטגרציה ולחבר בין תנועה-תחושה-מילה- ורגש
התכנים בקורס עוסקים בבניה מחודשת ונירמול של המערכת הסנסו-מוטורית דרך חמישה מרכזים אנטומים , בתהליכי למידה תנועתיים, ועבודה על מערך תגובות הקשור בטראומה ודפוסי תגובה אחרים.
למי מתאימים התכנים של אוריינטציה גופנית?
לעוסקות ועוסקים בהוראה ו/או טיפול, שמעוניינות להרחיב את ארגז הכלים בעבודה עם גברים ונשים ולהכיר את אופן השימוש בתרגילי האבחון ובמערכת העצבים-שלד-שריר כחלק מתהליך.
דוגמאות לסדנאות, ניתן ליצור התאמה של התכנים לפי צורך:
5 מרכזי הגוף ויחסי הגומלין ביניהם.
נכיר את 5 מרכזי הגוף על פי המודל שלא 'אוריינטציה גופנית' ואת הקשר שלהם להתנהגות במשפחה. נלמד לבצע התערבויות משמעותיות דרך פעולת התרגום המילולי והרחבת השיחה סביב תימה התנהגותית-גופנית.
חיווט וארגון תחושה ושפה
נכיר דוגמאות לתרגילים שבעזרתם נבנה תהליך הליווי. נלמד לחווט ולהרחיב את המנעד התחושתי החיובי בגוף, ולעבוד עם מערכת העצבים והתגובתיות שלה במצבים משפחתיים וזוגיים.

הכרות עם מודל הליווי - הצצה לפרוטוקול
עבודה עם המודל של 'אוריינטציה גופנית' מאפשרת הישענות על עוגנים פשוטים שמקורם באנטומיית הגוף, שיוצרים סדר וארגון בתהליך הטיפולי.
בסדנה זו נלמד לשלב בין הפעלה וניהול תנועת הגוף לבין אלמנטים התנהגותיים שעולים מתוך תהליך הלמידה.
נלמד כלים להתערבות מילולית וגופנית בעבודה עם טראומה, יחסים עם הצבת גבולות, דפוסי הימנעות ועוד אתגרי מערכות יחסים, כמו גם כאבים כרוניים "מתנהגים" ותופעות גופניות אחרות המשפיעות על האדם עצמו ועל האווירה בבית.
המודל מתאים לעבודה עם טראומה, וויסות רגשי, התמכרויות ועוד, וכתהליך ליווי להעלאת המודעות וההתפתחות האישית לגברים ונשים בגילאים שונים.
המודל כולל:
-
עבודה עם פרוטוקול תרגילים יזומים שהם הבסיס לתהליך ליווי רגשי ופיזי.
-
ניהול מפגש אבחון ("אינטייק")
-
זיהוי תמות עיקריות שעולות מתוך הגוף, ואיזון שלהן
-
פירוק והתאמה של התרגילים לפי הרמה התנועתית-רגשית.
-
דרכי התערבות מילוליות מותאמת להתקפי זעם וחרדה, והתנהגויות נוספות במשפחה ובזוגיות.
-
ניתן להתאים את מספר המפגשים
זמן ומקום ייקבעו בשיחה
ניתן להתאים את מספר המפגשים
זמן ומקום ייקבעו בשיחה
5 מרכזי הגוף + ללמוד לכעוס נכון
החומר הנלמד בסדנה זו בנוי ממודל '5 המרכזים הגופניים' של 'אוריינטציה גופנית' דרכו נלמד לזהות "התנהגויות גופניות" ולשנות אותן. בסדנה נפגוש חומרים מתוך המודל לוויסות רגשי-גופני 'ללמוד לכעוס נכון' בעזרתם נלמד לעבוד עם השדה ההתנהגותי-רגשי ולתת מענה לקשיים בחיי היומיום המשפחתיים והזוגיים.
שני המודלים הללו מעניקים למורה-מטפלת "מפת דרכים" נוחה ויעילה שמכניסה סדר בליווי התהליכים שהיא עושה מידי יום.
נלמד את השפה האנטומית, על ידי הכרות עם 5 מרכזי 'אליינמנט' בגוף, ונכיר עולם שלם ומרתק של תקשורת סביב גוף ודפוסי ההתנהגות הצרובים בו, שיתחברו למודל ההתנהגותי-רגשי של 'ללמוד לכעוס נכון'.
תכנים נוספים בסדנה :
-
זיהוי וארגון הגוף עפ"י 5 מרכזי אליינמנט אנטומיים
-
ארגז תרגילים ייעודי להגדרת כל אחד מ5 המרכזים.
-
זיהוי תימות התנהגותיות ורגשיות מתוך מערכת השלד-שריר
-
עבודה עם מערכת החישה ומערכת העצבים -הרחבת המנעד התחושתי החיובי בגוף
יצירת שפה מילולית שמאפשרת תקשורת בינאישית בריאה ויעילה על פי המודל 'ללמוד לכעוס נכון'
החומר מועבר בצורה חווייתית המשלבת מידע עיוני על עולם הרגש וההתנהגות ומידע גופני על דפוסי שלד-שריר ופרוטוקול ראשוני של תרגילי אבחון שהם נכס לכל מטפלת ומורה.