top of page
מהי 'אוריינטציה גופנית'?
אוריינטציה גופנית' היא טכניקת ליווי יעילה ומרתקת שבעזרת תרגילים פשוטים בוני-אמון, נוצר חיבור בין תגובות הגוף האנטומי (עצבים-שלד-שריר) לבין תגובות התנהגותיות ומחשבתיות לא-מודעות , המנהלות את חיינו מתחת לפני השטח.
עבודה עם המודל של 'אוריינטציה גופנית' מאפשרת הישענות על עוגנים פשוטים שמקורם באנטומיית הגוף, שיוצרים סדר וארגון בתהליך הטיפולי. אני קוראת לתהליך הזה 'חיווט'.
מדובר במודל המאפשר לזהות תגובות לא-מודעות שעולות בהפעלה של שרירים מסוימים בגוף. אלו תגובות התנהגותיות לא-מודעות המרמזות על דפוסי מחשבה ודרכי התמודדות שהאדם שולף בזמן תהליך הלמידה הגופני. דרך שינוי הפעלת השריר, ניתן להשפיע על וויסות התגובות ההתנהגותיות.
המודל מתאים לעבודה עם טראומה, וויסות רגשי, דיכאון והפרעות אכילה, וכתהליך ליווי להעלאת המודעות וההתפתחות האישית לגברים ונשים בגילאים שונים.
'אוריינטציה גופנית' היא פרקטיקה לימודית-טיפולית המרחיבה את ההכרות של האדם עם עצמו . היא מחברת בין מערכת השלד-שריר לעולם ההתנהגות והרגש, על ידי הכרות עם 4 מרכזי תנועה ("אליינמנט") והמבנה האנטומי של הגוף, ועל ידי יצירת קשר בין תנועה - תחושה - מילה - ורגש.
זהו מודל ליווי הממחיש את האזורים המייטיבים והיעילים והבריאים שקיימים באדם , גם כשהוא פצוע וכאוב וסובל, כדי שאזורי המסוגלות והיכולת יעלו על פני השטח.
תהליך למידה של אדם את גופו , מוביל להתנהגויות תנועתיות בצורתן המייטיבה והיעילה, והן שיקוף של צדדים באישיותו של האדם שיש בהם תחושת מסוגלות ויכולות חיוביות.
דרך עבודה שרירית- נוירולוגית ניתן להשפיע ולשנות דפוסי התנהגות ורגש, ולגשר על הפער שבין אזורי הטראומה, לאזורי הריפוי.
מאגר הזיכרונות, דפוסי ההתמודדות ומערכות היחסים שהצטברו לאורך החיים, השאירו חותם בגופנו, בתוך מערכת העצבים שלנו, שהגיבה למצבים השונים איתם התמודדנו בגילאים צעירים.
גילאים שבהם אנו נטולי מילים או יכולת דיבור של אדם בוגר שיכול לתקשר ולשתף את מה שעובר עליו , לאדם אחר שיעזור ויתמוך.
מערכת העצבים יצרה חסימות ומעקפים כדי להתמודד עם חוסר אונים, עם בהלה, עם פחדים וגם עם שמחה וסקרנות ותחושת ביטחון פנימי - אני קוראת לזה "מערכת עצבים מבולבלת".
וכך נוצר מצב שבו גברים ונשים חיים את חייהם עם ארגז הכלים ההתנהגותי "מבולבל" ומחזיק סבל. כלומר, מערכת העצבים שלהןם לא תמיד תזהה נכון סיטואציות, לפעמים היא תגיב אליהן בצורה מוגברת (חרדה) או מופחתת (ניתוק), לא תמיד נשים לב לתחושות הגוף ולא נגיב אליהן בהתאם.
עם אותה מערכת עצבים "מבולבלת" א.נשים מגיעים אליי לתהליך ש'מחווט' מחדש ועוזר להגדיר מחדש את מערכת התחושות , היכולות והתקשורת שקיימות בהםן.
'אוריינטציה גופנית' היא תהליך למידה מרתק, בו האדם לומד להפעיל את גופו ולהגיב לסיטואציות בעולם היחסים , דרך תרגילים מובנים שהמלווה מנחה אותו לבצע. אלו תרגילים בוני-אמון המבוססים על המסלול "המקורי" ("אליינמנט") של מערכת העצבים לפני שהוסטה ממסלולה , ומאפשרים לאדם לגלות עולם שלם של תחושות וכוחות שמטיבים עמו, ובעזרתם הוא יוכל להתמודד עם אותם זיכרונות וקשיים שפקדו אותו בעבר ובהווה.
bottom of page